asterisk -> AGI (perl) -> sqlplus(oracle)

Home » Asterisk Users » asterisk -> AGI (perl) -> sqlplus(oracle)
Asterisk Users No Comments

Yes, I already declared ‘use lib
“/home/asterisk/lib/lib64/perl5/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi/”;’ in my
AGI. When I execute the script as a user Asterisk, i.e. perl -wc test.pl in
return I’m getting OK and no error messages and script is running fine when
I try to run in shell.

Even though I already declared the environmental variables in
.bash_profile. At the end I tired every method but still stuck in this
problem.

Date: Thu, 5 Jan 2012 14:07:59 -0800
> From: “Ron Bergin”
> Subject: Re: [asterisk-users] asterisk -> AGI (perl) -> sqlplus
> (oracle)
> To: “Asterisk Users Mailing List – Non-Commercial Discussion”
>
> Message-ID:
> <69ecf8ff3230bc206837478422f97aad.squirrel@webmail.i.frys.com>
> Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1
>
> Ahmed Munir wrote:
> > Hi,
> >
> > I installed the modules in asterisk user home directory with read and
> > excitable permissions for asterisk but still my AGI not working.
>
> IMO, it would have been better to install it in it’s normal location.
>
> Is your script using the warnings and strict pragmas?
>
> What error message do you receive when running the script from the command
> line?
>
> Did you add the proper “use lib ‘….'” statement to add the install
> directory to the @INC array?
>
> Ron Bergin
>
> >
> > Please provide me other advise to resolve this issue.
> >
> >
> >> Date: Wed, 4 Jan 2012 11:30:34 -0600
> >> From: “Danny Nicholas”
> >> Subject: Re: [asterisk-users] asterisk -> AGI (perl) -> sqlplus
> >> (oracle)
> >> To: “‘Asterisk Users Mailing List – Non-Commercial Discussion'”
> >>
> >> Message-ID: <00ca01cccb06$911e8300$b35b8900$@debsinc.com>
> >> Content-Type: text/plain; charset=”us-ascii”
> >>
> >> The module probably isn’t readable/executeable from Asterisk
> >>
> >>
> >>
> >> From: asterisk-users-bounces@lists.digium.com
> >> [mailto:asterisk-users-bounces@lists.digium.com] On Behalf Of Ahmed
> >> Munir
> >> Sent: Wednesday, January 04, 2012 10:45 AM
> >> To: asterisk-users@lists.digium.com
> >> Subject: [asterisk-users] asterisk -> AGI (perl) -> sqlplus (oracle)
> >>
> >>
> >>
> >> Hi all,
> >>
> >> I’m trying to run an AGI in PERL which uses the module DBD-Oracle.
> >> Currently
> >> my AGI is working fine in my two servers but not in my other four
> >> servers.
> >> When I tried execute an AGI (as a user asterisk) in command line it
> >> works
> >> fine (even I also declare environmental variables in user profile and in
> >> my
> >> AGI), but when I tried to call my AGI (perl) in dial plan, it don’t get
> >> executed.
> >>
> >> Please advise me to resolve this issue.
> >>
> >> —
> >> Regards,
> >>
> >> Ahmed Munir Chohan
> >>
> >>
>
>