SIP Retransmitting REGISTER Message

Home » Asterisk Users » SIP Retransmitting REGISTER Message
Asterisk Users 9 Comments

Hi,

I was trying to register a VoIP trunk in Asterisk , where its keep on sending Register message to the server, where I am not getting any response from server.

But whereas if i register in Xlite softphone the account is getting registered.

I suspect it could be network related issue, but since in softphone it is getting registered from the same network.

Any ideas to isolate things would be appreciated.

Regards, Gopal.

9 thoughts on - SIP Retransmitting REGISTER Message

  • The Asterisk server and softphone are hitting the firewall from two different points. Start there.

    From: asterisk-users-bounces@lists.digium.com
    [mailto:asterisk-users-bounces@lists.digium.com] On Behalf Of Gopalakrishnan N
    Sent: Wednesday, September 26, 2012 7:45 AM
    To: Asterisk Users Mailing List – Non-Commercial Discussion Subject: [asterisk-users] SIP Retransmitting REGISTER message

    Hi,

    I was trying to register a VoIP trunk in Asterisk , where its keep on sending Register message to the server, where I am not getting any response from server.

    But whereas if i register in Xlite softphone the account is getting registered.

    I suspect it could be network related issue, but since in softphone it is getting registered from the same network.

    Any ideas to isolate things would be appreciated.

    Regards,

    Gopal.

  • there is no firewall, its just the router gave by the service provider. May be the SIP port issue?

    Regards.

  • Another possibility – you registered from the softphone first and the provider took the IP address from your PC and “locked out” the IP address of your Asterisk server.

    From: asterisk-users-bounces@lists.digium.com
    [mailto:asterisk-users-bounces@lists.digium.com] The Asterisk server and softphone are hitting the firewall from two different points. Start there.

    From: asterisk-users-bounces@lists.digium.com
    [mailto:asterisk-users-bounces@lists.digium.com] On Behalf Of Gopalakrishnan N
    Sent: Wednesday, September 26, 2012 7:45 AM
    To: Asterisk Users Mailing List – Non-Commercial Discussion Subject: [asterisk-users] SIP Retransmitting REGISTER message

    Hi,

    I was trying to register a VoIP trunk in Asterisk , where its keep on sending Register message to the server, where I am not getting any response from server.

    But whereas if i register in Xlite softphone the account is getting registered.

    I suspect it could be network related issue, but since in softphone it is getting registered from the same network.

    Any ideas to isolate things would be appreciated.

    Regards,

    Gopal.

  • Hi, How are you connected to server ? How have you configured your asterisk server to register to other side ? What about any NAT involved in your scenario ?Turn on sip debug and share your registrations.

    BR
    Sammy

  • But even then all the IP go via router, so when it goes to service provider it will go as the same IP address, since its coming from the same network.

    Because the softphone and asterisk machine are local network which is commonly connected to a router.

    Regards.

  • I have registered in sip.conf and in my network i am not using any port forwarding kind of stuff (NAT), Asterisk server is directly connected to Internet and the Internet router doesn’t have any firewall.

    And attached is asterisk log, that SIP REGISTER messages keep on sending and no response from the server.

    I am sure that this is some network issue, because the same account i tested in different network (Network B) in some other place and it got registered, even i am able to make call.

  • wow that was very detailed. I think I asked How have you configured this to register ? I’m pretty much sure you’ve nat related string mis-configured in your sip.conf.

    Can you tell if your asterisk server has access to internet !! I can see the same situation happening with callwithus register attempts !!

    See this page from callwithus and configure your asterisk accordingly for both accounts.

    http://www.callwithus.com/configuration

    BR
    Sammy

  • yes this is the link http://www.callwithus.com/configuration am following, and using the same, except type=friend i am using type=peer,

    [general]
    register => username:password@sip.callwithus.com

    [callwithus]
    type=peer host=sip.callwithus.com username=username secret=password qualify=no insecure=invite nat=yes

    Also Asterisk server has access to Internet. I can able to ping sip.callwithus.com.

    The same account working in different network.

    Regards.