Goto Queue, does not work, it should play message or any thing

Home » Asterisk Users » Goto Queue, does not work, it should play message or any thing
Asterisk Users 3 Comments

Hi All;

When the call coming via the E1 dahdi and I handle the call (as first step) by exten => 5631040,1,Goto(OrangeCMG,s,1) it is not working and the call will be disconnected instead of queued.

But, when I handle the call (as first step) by playing any sound file and then send for the queue, then it is working fine, WHY?

exten => 5631040,1,Playback(WelcomeMessage)
exten => 5631040,2,Goto(OrangeCMG,s,1)

So how I can overcome this?

Regards
Bilal

3 thoughts on - Goto Queue, does not work, it should play message or any thing

  • I prefer to start all my extensions with a NoOp() as priority 1.
    Perhaps if you try this…

    exten => 5631040,1,NoOp(Inbound call)
    exten => 5631040,2,Goto(OrangeCMG,s,1)

  • Show us the CLI output of a call that’s not doing what you want and a call
    that is, and we can compare the differences. My guess is it has something
    to do with Playback having an automatic Answer(), and whatever you’re
    Goto’ing doesn’t…

  • Because playback is forcing an answer() before it starts; goto does not (no
    implied media need).

    [mailto:asterisk-users-bounces@lists.digium.com] On Behalf Of Warren Selby
    Sent: Tuesday, November 15, 2011 2:39 PM
    message or any thing

    Hi All;

    When the call coming via the E1 dahdi and I handle the call (as first step)
    by exten => 5631040,1,Goto(OrangeCMG,s,1) it is not working and the call
    will be disconnected instead of queued.

    But, when I handle the call (as first step) by playing any sound file and
    then send for the queue, then it is working fine, WHY?

    exten => 5631040,1,Playback(WelcomeMessage)
    exten => 5631040,2,Goto(OrangeCMG,s,1)

    So how I can overcome this?

    Show us the CLI output of a call that’s not doing what you want and a call
    that is, and we can compare the differences. My guess is it has something
    to do with Playback having an automatic Answer(), and whatever you’re
    Goto’ing doesn’t…