Question about voip.ms service.

Home » Asterisk Users » Question about voip.ms service.
Asterisk Users 3 Comments

I use voip.ms and have no issues using IAX and Asterisk 1.4.xx
Though they suggest SIP, I chose IAX and have 4569 UDP open in my firewall
Their on line config samples just work!

Suggest you check your firewall and your configs, and above all post
some more information

If you really want to upset some, top post as I have just done!
The real issue is communication, top bottom or in the middle

John Novack

Silver Thorne wrote:
> Hey;
>
> I figured I would ask here as I seem to get better results.
>
> I am using the voip.ms http://voip.ms/ VoIP service. I have no
> problem configuring my
> Asterisk server 1.8x to dial out with my Softphone.
>
> HOWEVER, for some reason, I cannot get inbound. All that I hear is a
> busy signal.
>
> I know this is not much for you folks to go on, but what would be a good
> place to start troubleshooting something like this?
>
> Thanks
>
> Glen
>
>
> —
> _____________________________________________________________________
> — Bandwidth and Colocation Provided by http://www.api-digital.com
> New to Asterisk? Join us for a live introductory webinar every Thurs:
> http://www.asterisk.org/hello
>
> asterisk-users mailing list
> To UNSUBSCRIBE or update options visit:
> http://lists.digium.com/mailman/listinfo/asterisk-users

3 thoughts on - Question about voip.ms service.

  • I am novice with Asterisk, I had to piece together a lot of bits of info
    from lots of internet searches to get my very basic setup working. I
    probably shouldn’t say that because it seems like Nat is not a very basic
    setup with Asterisk.

    The reason for wanting to stay with SIP is because I have my setup working
    with that protocol with an incoming and an outgoing line. I just wanted to
    add a second outgoing with voip.ms.

    But, I have come so far, so well why not… I will give IAX a shot, and see
    what traps I need to wade through 🙂

    Thanks

    On Mon, Sep 12, 2011 at 11:09 AM, John Novack

  • Ok… this is probably a dumb question but I can’t figure out how to set
    voip.ms to use IAX for my DID… with SIP I was able to specify the URI so I
    pointed it to my asterisk installation, but with IAX I don’t have that
    option. Is that supposed to work some other way?

    Thanks a bunch!

  • Ok that makes sense. I will take a look at my set up and see why it is not
    registering with voip.ms.

    I opened a ticket with voip.ms as well about an hour ago. I do like their
    service as well, that is why I want to try and get it working with them.

    Thanks John.

    On Tue, Sep 13, 2011 at 5:29 PM, John Novack
    wrote: