Odd error in libpri

Home » Asterisk Users » Odd error in libpri
Asterisk Users 3 Comments

I just updated libpri 1.4 on my system to the latest from that branch and
my QSIG connection to an NEC SV8300 stopped working. The trace showing
the problem is below:

q931.c:5640 q931_connect: Call 7168 enters state 10 (Active). Hold state: Idle

> DL-DATA request
> Protocol Discriminator: Q.931 (8) len=21
> TEI=0 Call Ref: len= 2 (reference 7168/0x1C00) (Sent to originator)
> Message Type: CONNECT (7)
TEI=0 Transmitting N(S)=29, window is open V(A)=29 K=7

> Protocol Discriminator: Q.931 (8) len=21
> TEI=0 Call Ref: len= 2 (reference 7168/0x1C00) (Sent to originator)
> Message Type: CONNECT (7)
> [18 03 a9 83 81]
> Channel ID (len= 5) [ Ext: 1 IntID: Implicit Other(PRI) Spare: 0 Exclusive Dchan: 0
> ChanSel: As indicated in following octets
> Ext: 1 Coding: 0 Number Specified Channel Type: 3
> Ext: 1 Channel: 1 Type: NET]
> [1e 02 81 82]
> Progress Indicator (len= 4) [ Ext: 1 Coding: CCITT (ITU) standard (0) 0: 0 Location: Private network serving the local user (1)
> Ext: 1 Progress Description: Called equipment is non-ISDN. (2) ]
> [29 05 0b 05 01 0e 03]
> Time Date (len= 7) [ 11-05-01 14:03 ]

< Protocol Discriminator: Q.931 (8) len=13
< TEI=0 Call Ref: len= 2 (reference 7168/0x1C00) (Sent from originator)
< Message Type: STATUS (125)
< [08 03 81 e0 29]
< Cause (len= 5) [ Ext: 1 Coding: CCITT (ITU) standard (0) Spare: 0 Location: Private network serving the local user (1)
< Ext: 1 Cause: Mandatory information element is missing (96), class = Protocol Error (e.g. unknown message) (6) ]
< Cause data 1: 29 (41)
< [14 01 04]
< Call State (len= 3) [ Ext: 0 Coding: CCITT (ITU) standard (0) Call state: Call Delivered (4)
Received message for call 0x2aaab81d15c0 on link 0x1b0db440 TEI/SAPI 0/0

3 thoughts on - Odd error in libpri