* You are viewing the archive for December 7th, 2010

debug audio or channel

Does anyone have any short answers on how I can fix this problem:

A calls B.
B rings
Says connected.
But the call is not bridged and therefor no audio passes.
very simple dial plan.

Frustrated.
v 1.8

‘Bookmarking’ a place in a sound file

Steve, that looks just the job, thank you very much.

On Wed, Dec 8, 2010 at 2:32 AM, Steve Edwards wrote:

> On Tue, 7 Dec 2010, David Cunningham wrote:
>
> > Is it possible to somehow ‘bookmark’ a place in a sound file? That is,
> > the user presses a key while a sound file is playing and that point is
> > saved, and some time in the future we can play the same sound file and
> > tell it to start playing from that point.
> >
> > This would be done within a perl AGI program.
>
> The AGI command ‘stream file’ will return ‘endpos’ when interrupted with a
> keypress. You could then save that in a channel variable or a database.
>
> A subsequent call to ‘stream file’ would include ‘endpos’ as the ‘sample
> offset.’
>
> –
> Thanks in advance,
> ————————————————————————-
> Steve Edwards href=”mailto:sedwards@sedwards.com”>sedwards@sedwards.com Voice: +1-760-468-3867 PST
> Newline Fax: +1-760-731-3000
>
> –
> _____________________________________________________________________
> — Bandwidth and Colocation Provided by http://www.api-digital.com
> New to Asterisk? Join us for a live introductory webinar every Thurs:
> http://www.asterisk.org/hello
>
> asterisk-users mailing list
> To UNSUBSCRIBE or update options visit:
> http://lists.digium.com/mailman/listinfo/asterisk-users
>

Dahdi issue with Asterisk 1.8.0

Hi

I was using the delivered Ubuntu 1.6.x packages but I wanted to look at
gtalk integration so I downloaded, compiled and installed the source (after
removing the Ubuntu packages) have installed the following:

asterisk-1.8.0
dahdi-linux-complete-2.4.0+2.4.0
libpri-1.4.11.5

I copied my config back into place and most seems to work, but I cannot get
my phone that is plugged into the Wildcard TDM400P REV E/F card that I have
to work.

Basically, I don’t hear the dial tone and Asterisk does not register off
hook events. I have spent time reviewing my config but I don’t see what the
issue is.

Is there anything I am missing, or can you suggest some additional things to
look at?

Tim

chan_dahdi.conf
grep -v “^;” /etc/asterisk/chan_dahdi.conf | grep -v “^$”

[trunkgroups]
[channels]
language=en
context=phones
signalling=fxo_ks
usecallerid=yes
callwaiting=yes
usecallingpres=yes
callwaitingcallerid=yes
threewaycalling=yes
transfer=yes
canpark=yes
cancallforward=yes
callreturn=yes
echocancel=no
echocancelwhenbridged=no
group=1
callgroup=1
pickupgroup=1

dahdi-channels.conf:

; Span 1: WCTDM/4 “Wildcard TDM400P REV E/F Board 5″ (MASTER)
;;; line=”1 WCTDM/4/0 FXOKS”
signalling=fxo_ks
callerid=”Channel 1″ <4001>
mailbox=4001
group=5
context=phones
channel => 1
callerid=
mailbox=
group=
context=default

;;; line=”2 WCTDM/4/1 FXSKS”
signalling=fxs_ks
callerid=asreceived
group=0
context=incoming-local
channel => 2
callerid=
group=
context=default

Volume too low + echo in *

Hello,

I’m having the following problem when using a headset on XP
connected to an on-board Realtek soundcard on an AsusTek M2N68-AM Plus
motherboard:

– Using any sound recorder (Windows’, Audacity, XLite), the level is
just too low when speaking at a conversational level, even with the
microphone level pumped all the way up (line displayed totally flat in
Recorder)
http://img704.imageshack.us/img704/7981/headsetlowvolumeecho.jpg

– In addition, when making a call with XLite and Asterisk, I get a bit
of echo

– Same issues when trying with a different headset

– Enabling “Auto gain control AGC” in XLite makes no difference.

Any idea what can be done? Should I use a different soundcard?
Amplified headset? Can something be done in Asterisk about the echo?

Thank you.

Snom (vs Polycom) – provisioning

Hi,

I`m not actually asking for a comparaison between the two, I have one on
hand and will make up my own mind. But I can’t find much info on whether
the Snom (370 to be exact) accepts FTP provisioning like the Polycom (but
few others) do.

Any Snom user can answer this one for me?

Mike

No MOH with parked call

Hi,

Has anybody else noticed that MOH does not play on parked calls in
1.6.2.14? Or is it just my setup? MOH seems to work in every other
respect (Call Held or in-Queue), but when a call is parked, the logs
show MOH being started, but the parked party hears nothing.

The verbose logs show the following. Any thoughts on whet to check next?

Thanks,
Steve

### Call comes in here and is answered