12 thoughts on - MixMonitor

  • Am 05.11.2010 10:16, schrieb Mickael MONSIEUR:
    Obviously, if the box has more to do, CPU load will increase.
    What do you mean with “marked” ??

    Norbet

  • Hi,
    marked -> noticed.

    I do not know where it comes from, my CPU goes from 2% to 60-70% at a
    command Dial (sip) + MixMonitor. I have an Intel (R) Core (TM) 2 Duo CPU

    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz

    2010/11/5 Norbert Zawodsky

  • Hi,
    After disabling MixMonitor, I realize that my CPU saturates as always!

    What my script PHP-AGI is fairly simple!
    – I answer a call
    – Some menus
    …)

    And I was 75-80% using an
    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz! It is not logic !

    Please help !

    2010/11/5 Mickael MONSIEUR

    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz

  • So it seems not related to MixMonitor.
    Are you 100% sure that your PHP-AGi script is not looping somewhere?

    You should try to understand which is the process that is taken you CPU.

    On Tue, Nov 9, 2010 at 2:32 PM, Mickael MONSIEUR E4600@2.40GHz! It is not logic !
    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz

  • You think of a loop?
    This is possible because I use AGISIGHUP=no ..

    exten => s,1,set(AGISIGHUP=no);
    exten => s,2,AGI(myapp.agi) ;

    I will put lines and debug log file … I do not think that Asterisk archive
    errors AGI script?

    2010/11/9 Marino Punturieri

    href=”mailto:mickael.monsieur@gmail.com”>mickael.monsieur@gmail.com> wrote:
    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz! It is not logic !
    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz

  • Un-top-posting…

    2010/11/5 Norbert Zawodsky

    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz

    href=”mailto:E4600@2.40GHz”>E4600@2.40GHz! It is not logic !

    Enabling agi debugging (‘agi set debug on’) at the Asterisk console may
    yield clues.

    What do ‘top’ or ‘htop’ show as the top CPU consumers?

  • thanks for your response

    the call is going to IAX(1000), i have i DID Number when the customer call
    this number 0520XXXXXX the call is goint to agent
    IAX. in my dialplan i have
    exten => 223,1,MixMonitor(blah.wav)
    exten => 223,n,Set(AUDIOHOOK_INHERIT(MixMonitor)=yes)
    exten => 223,n,Dial(SIP/223)

    and in extensions.conf i have

    exten => 223,1,MixMonitor(sip_${EXTEN}_${UNIQUEID}.wav|av(0}V(0))
    exten => 223,n,Set(AUDIOHOOK_INHERIT(MixMonitor)=yes)
    exten => 223,n,Dial(SIP/${EXTEN},,KkTt)
    exten => 223,n,Hangup();

    thanks and regards

    2011/6/16 Leif Madsen

  • hi Danny

    thank you for your response i switched the MixMonitor and i still have the
    same result

    any help please

    2011/6/16 Danny Nicholas

  • Since AUDIOHOOK_INHERIT is a backport from 1.8, something may be amiss in
    the 1.4 IAX rendition. I assume your install would not be friendly for a
    1.8 upgrade?

    [mailto:asterisk-users-bounces@lists.digium.com] On Behalf Of salaheddine
    elharit
    Sent: Thursday, June 16, 2011 10:17 AM

    hi Danny

    thank you for your response i switched the MixMonitor and i still have the
    same result

    any help please

    2011/6/16 Danny Nicholas

    Try switching the Set and MixMonitor commands so the AUDIOHOOK_INHERIT will
    be in effect when Mixmonitor starts

    exten => 223,1,Set(AUDIOHOOK_INHERIT(MixMonitor)=yes)
    exten => 223,n,MixMonitor(blah.wav)
    exten => 223,n,Dial(SIP/223)

    [mailto:asterisk-users-bounces@lists.digium.com] On Behalf Of salaheddine
    elharit
    Sent: Thursday, June 16, 2011 9:13 AM

    i have asterisk 1.4 and also i have aheeva applicaton also installed in my
    server
    in the consol this call may be monitored or recorded

    best regrads

    2011/6/16 Leif Madsen

    thanks for your response

    the call is going to IAX(1000), i have i DID Number when the customer
    call this number 0520XXXXXX the call is goint to agent
    IAX. in my dialplan i have
    exten => 223,1,MixMonitor(blah.wav)
    exten => 223,n,Set(AUDIOHOOK_INHERIT(MixMonitor)=yes)
    exten => 223,n,Dial(SIP/223)

    and in extensions.conf i have

    exten => 223,1,MixMonitor(sip_${EXTEN}_${UNIQUEID}.wav|av(0}V(0))
    exten => 223,n,Set(AUDIOHOOK_INHERIT(MixMonitor)=yes)
    exten => 223,n,Dial(SIP/${EXTEN},,KkTt)
    exten => 223,n,Hangup();

    OK, well nothing looks obviously wrong there from what I can tell.

    What is your console output doing though when you do the transfer? Are you
    using Asterisk transfers? What version of Asterisk are you using?

    Leif.